понеділок, 25 березня 2024 03:21

Кулеба прокоментував путінську брехню про причетність України до стрілянини під Москвою

Кулеба прокоментував путінську брехню про причетність України до стрілянини під Москвою
Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав диктатора РФ Володимира Путіна патологічним брехуном. Фото: РБК-Україна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав російського диктатора Володимира Путіна патологічним брехуном і закликав світ не вірити його заявам про причетність України до стрілянини під Москвою.

Очільник МЗС зауважив, що список путінської брехні "дуже довгий". Про це глава української дипломатії написав у соцмережі Х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував теракт в Підмосков'ї та назвав Путіна нікчемою

"Путін - патологічний брехун. У тому числі зараз, коли він відчайдушно намагається пов'язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою, попри те, що немає жодних доказів на підтримку таких тверджень. Не дозволяйте Путіну та його поплічникам обдурити вас. Їхня єдина мета – спонукати більше росіян гинути в їхній безглуздій злочинній війні проти України, а також прищепити ще більше ненависті до інших націй, не лише до українців, а й до всього Заходу", - зазначив міністр закордонних справ України.

Кулеба нагадав, що Путін не раз вдавався до брехливих заяв.

"Зокрема Путін збрехав про вибухи житлових будинків у 1999 році, катастрофу підводного човна "Курськ" у 2000 році, облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивства Політковської у 2006 році, Магнітського у 2009 році, Нємцова у 2015 році та багатьох інших критиків, про російських військових, які окупували Крим, збиття MH17 та плани вторгнення в Україну", - перерахував Кулеба.

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 133 загиблих. Бойовиків затримали, коли вони намагалися втекти.

Президент РФ Путін заявив, що терористи рухалися у бік українського кордону. Мовляв, там їм було забезпечено вікно для втечі.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба прокоментував путінську брехню про причетність України до стрілянини під Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі