четвер, 16 січня 2020 15:28

Кулеба прагне відновити партнерство України з Угорщиною

Віцепрем'єр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба запросив до України главу МЗС Угорщини Петера Сіярто. Кулеба планує відновити роботу Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

Автор: twitter.com/DmytroKuleba
  Віцепрем'єр Дмитро Кулеба зустрівся з послом Угорщини Іштваном Ійдярто. Говорили про покращення стосунків України та Угорщини
Віцепрем'єр Дмитро Кулеба зустрівся з послом Угорщини Іштваном Ійдярто. Говорили про покращення стосунків України та Угорщини

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Twitter.

Віцепрем'єр зустрівся з послом Угорщини Іштваном Ійдярто та обговорив з ним подальшу співпрацю та новий закон про освіту.

"Розповів послу Угорщини Іштвану Ійдярто про свої новорічні свята на Закарпатті та любов до ерош пішта – це гострий угорський соус. Він – про те, як готував гуляш у Бережанському замку. Ну і про інше говорили. Хочемо, щоб відносини мали щедрий смак, а гострота лишалася лише в їжі", – написав Кулеба.

За його словами, "за недивним збігом обставин", поки він говорив із послом, у Раді ухвалили "довгоочікуваний закон про повну загальну середню освіту, який має допомогти нам вирішити проблеми минулого". Тепер, на думку чиновника, обидві країни мають робити кроки вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для зміни відносин треба особиста зустріч — Орбан про Україну

Також Кулеба повідомив, що запросив до України главу МЗС Угорщини Петера Сіярто. "Ми запросили його здійснити візит у лютому. Комісія не засідала вже 7 років. Це неприпустимо. Прагну виправити: рухати торгівлю, регіональні проєкти, інвестиції", – додав віцепрем'єр.

Мова йде про Спільну міжурядову українсько-угорську комісію з питань економічного співробітництва. Останне, третє за ліком, засідання комісії відбулося 16–17 грудня 2013 року в Будапешті.

Останнім часом відносини між Україною та Угорщиною були доволі напруженими. Так на початку грудня 2019 року до МЗС викликали Іштвана Ійдярто у зв'язку з його висловлюваннями про угорську автономію в Україні.

А в липні того ж року МЗС України повідомило про пропаганду сепаратизму в газеті "Карпаталія", яку видає Спілка угорців Закарпаття.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба прагне відновити партнерство України з Угорщиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі