четвер, 09 січня 2020 16:40

Для зміни відносин потрібна особиста зустріч — Орбан про Україну

Для зміни відносин потрібна особиста зустріч — Орбан про Україну
"Угорщина виявила свою готовність, але українська сторона не стала приймаючою стороною", — Орбан. ФОТО: Reuters

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що для зміни "порушених" відносин між Україною та Угорщиною потрібна "особиста зустріч". Імовірно, ідеться про зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Про це він заявив на пресконференції, передало угорське видання Blikk.hu.

"Україна величезна країна і так поводиться.

Не дивлячись на всі спроби Угорщини, українсько-угорська зустріч не відбулася. Угорщина виявила свою готовність, але українська сторона не стала приймаючою стороною. Але щось має статися, тому що, незважаючи на різницю в розмірах, ми сусіди. Наші відносини порушені, це потрібно змінити, це вимагає особистої зустрічі: ми чекаємо своєї черги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат розповів, як повернути Угорщину до здорового глузду

Орбан відомий проросійськими заявами. Зокрема під час агресії Росії проти України, в травні 2014 року, висловився стосовно суверенних форм захисту і гарантій прав угорської національної меншини в Україні в контексті подвійного громадянства та "колективних прав" на "автономію". Українське МЗС своєю чергою засудило такі висловлювання.

Зараз ви читаєте новину «Для зміни відносин потрібна особиста зустріч — Орбан про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі