четвер, 26 серпня 2021 14:26

Кулеба гостро відповів Лаврову: "Ми були на своїй землі тисячу років, і залишаємося"

Кулеба гостро відповів Лаврову: "Ми були на своїй землі тисячу років, і залишаємося"
Кулеба підкреслив, що спроби Москви як історичної периферії називатися центром не нові. Фото: "Укріфнорм"

Керівник МЗС Дмитро Кулеба назвав нервовими коментарі російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова у відповідь на рішення президента Володимира Зеленського запровадити День Української Державності у День Хрещення Київської Русі. Про це повідомляє "Європейська правда".

Кулеба назвав реакцію Росії "надзвичайно нервовою".

"Для людей зі здоровим глуздом і розумінням історії коментарі міністра закордонних справ Сергія Лаврова щодо указу президента України та щодо української історії є недоречними, історично некоректними. Прикро бачити чергове перетворення дипломатії на пропаганду у виконанні російських дипломатів", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Займався спортом у вишиванці й закликав інших – тиждень Зеленського у фото

Додав: "Російські колеги! Україні, на відміну від вас, не потрібно нічого приватизувати. Ми як були на своїй землі тисячу років, так і залишаємося на ній. Це ви приходите на чужу землю, намагаючись її привласнити. Це ви намагаєтеся привласнити чужу історії, страви, культуру. Україна була, є й буде. Указ президента лише зафіксував цей факт".

Кулеба підкреслив, що спроби Москви як історичної периферії називатися центром не нові. "Є один Київ. І це український Київ, столиця української держави, який був із самого початку столицею давньої Русі. Це наша історія і минуле. Наше сьогодення і майбутнє", - заявив Кулеба.

Президент Зеленський своїм рішенням відновив історичну справедливість - визначив святкувати День Української Державності у День Хрещення України-Русі, 28 липня, наголосив Кулеба.

24 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування Дня Української Державності.

Лавров заявив, що Україна нібито зібралася "приватизувати День Хрещення Русі".

Зараз ви читаєте новину «Кулеба гостро відповів Лаврову: "Ми були на своїй землі тисячу років, і залишаємося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі