середа, 20 травня 2009 12:04

Хто піде услід за Балогою - версія ЗМІ

Хто піде услід за Балогою - версія ЗМІ

Відхід Віктора Балоги з поста глави Секретаріату президента спричинить кадрову чистку серед чиновників, пише видання Дело.

Першим позбутися посади в Секретаріаті, відзначає видання, може заступник Балоги, уповноважений Президента з питань контролю над діяльністю СБУ Ігор Пукшин.

На думку експертів, він був правою рукою Балоги і відповідав за найбільш важливу ділянку - контролював силовиків і відповідав за юридичний супровід діяльності Президента.

"Залишати Пукшина на посту, після того, як колишній його шеф голосно грюкнув дверима, було б украй нерозсудливо з боку Президента", запевняє директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна КостьБондаренко.

Під питанням подальше перебування на посту і замглави Секретаріату Ігоря Попова.

Дело пише, що в канцелярію його покликав Балога, після того, як очолюваний Поповим Комітет виборців несподівано для багатьох не побачив порушень під час проведення виборів в обласну раду Тернопільської області.

Сам Попов заявив Делу, що у відставку не збирається: "Я збираюся продовжувати працювати. І оскільки є держслужбовцем, не можу коментувати те, що відбувається".

За словами заступника секретаря РНБО Степана Гавриша, Балога розставляв своїх людей серед середньої ланки канцелярії. Наприклад, член президії "Єдиного Центру" СвітланаРева очолює службу організаційного забезпечення Секретаріату.

Лідія Поречкіна і Володимир Бондар, які входять в президію ЄЦ,<>є помічниками Президента. Політолог Михайло Погребінський вважає, що Президент навряд чи звільнятиме таких співробітників, оскільки тоді доведеться відбудовувати роботу Секретаріату наново, пише газета.

Не виключено, що услід за Балогой піти з поста секретаря Ради національної безпеки захоче Раїса Богатирьова. Останні події і невеликі шанси Ющенка бути переобраним на другий термін ставлять під сумнів подальше її перебування в оточенні глави держави. "Раїса Василівна (Богатирьова) зараз дуже засмучена", - повідомило джерело Дела в Секретаріаті.

Дело також пише, що неймовірних зусиль, для того, щоб залишитися на посту керівника Держслужби охорони, належить докласти ще одній близькій до Балоги людині - Валерію Гелетею.

"Він приречений: якщо ганяються за засупником глави СБУ Дурдинцем, то Гелетей міг сам зрозуміти свою долю", - заявив керівник соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко. Сам Гелетей відмовився коментувати і свою подальшу роботу, і відношення до відставки Балоги.

Газета пише, що чистки можуть пройти і на місцях. Насамперед свій пост може втратити губернатор Херсонської області Борис Сіленков, який перейшов минулого року з "Нашої України" в "Єдиний центр". Крім того, можлива ротація і в Тернопільській області - її губернаторові Юрієві Чижмарю можуть не пробачити близькість до Балоги і високий результат "Єдиного центру" на виборах в облраду.

Не уникнути змін в керівництві Закарпатської області, де першим заступником облдержадміністрації працює рідний брат Балоги Іван, а сама область вважається мало не вотчиною Віктора Балоги.

Нагадаємо, за даними Коммерсант-Україна, екс-глава Секретаріату президента Віктор Балога концентруватиметься на роботі в "Єдиному центрі" і, ймовірно, стане кандидатом в президенти від цієї партії.

За матеріалами: Дело, Корреспондент
Зараз ви читаєте новину «Хто піде услід за Балогою - версія ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі