вівторок, 03 квітня 2007 18:46

КС за два тижні вирішить питання щодо конституційності указу Президента України

Конституційний Суд України впродовж 15 робочих днів визначиться, чи буде він відкривати конституційне провадження у справі щодо президентського Указу про розпуск Верховної Ради. Про це повідомили у прес-службі КСУ.

Сьогодні у другій половині дня до Суду надійшло подання від 53 народних депутатів України відносно конституційності Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п"ятого скликання.

Зараз це подання перебуває в управлінні правової експертизи КС, куди його віправил для попереднього висновку щодо наявності підстав для відкриття конституційного провадження у справі або відмови у відкритті провадження.

Згідно з регламентом КС, додали у прес-службі, цей попередній висновок зроблять впродовж 15 днів.

Президент України Віктор Ющенко ввечері 2 квітня підписав указ про розпуск українського парламенту.

Верховна Рада того ж дня прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет Міністрів України пізно вночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися тільки Верховній Раді.

Представники коаліції підготували подання щодо Указу Президента України про розпуск Верховної Ради і просили КС невідкладно, не пізніше 5 днів після публікації указу Президента про припинення повноважень парламенту, перевірити цей документ на відповідність Конституції, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «КС за два тижні вирішить питання щодо конституційності указу Президента України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі