четвер, 06 березня 2014 17:59

Кримський референдум принесе Україні нові проблеми - політолог

Кримський референдум принесе Україні нові проблеми - політолог
Фото: uk.wikipedia.org

Після проведення референдуму, в Україні з'являтимуться нові проблеми з Кримом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

Він наголосив, що Росії терміново треба змінювати статус її військ в Криму.

"Більше двох місяців російська армія в Криму в тій ситуації, в якій вони зараз знаходяться, не зможе бути. Після референдуму, який пройде на "російських штиках" і результати якого будуть позитивними, всі війська і найманці перейдуть в склад новостворених військ "незалежних" структур і будуть в Криму на законних правах", - сказав він.

На його думку дату референдуму переносять, бо посилюється тиск на Росію і є "галас в переговорах"

"В самій Росії починають люди сумніватися щодо того, що відбувається в Криму, не дивлячись на всю пропаганду. Тому поспішає", - зазначив експерт.

"Крим вже став серйозним політичним дестабілізуючим фактором в Україні. Він стане ще більш дестабілізуючим. В нас президентські вибори — що робити? Не проведемо вибори в Криму, тобто не буде там дільниць, то, чи можна вважати ці вибори легімтимними? А проведемо без Криму - то самі визнаємо, що Крим не є територією України", - зазначив Голобуцький.

Він зауважив, що Крим є великим дестабілізуючим фактором як Абхазія і Южна Асетія в Грузії.

"Росія хоче повторити це в Криму. Зрозуміло, що їй прийдеться проводити якусь гуманітарну політику, бо не всі там захочуть через два тижні жити на території Росії. Більше того буде створена така атмосфера неможливості проживання лояльним до української держави громадянам. Ще є питання, що робити з військовими частинами, татарами", - зазначив він.

"Путін пішов на загострення ситуації усвідомлюючи це вже тверезо. Бо раніше можна було говорити, що він не усвідомлював тиска з боку заходу, то тепер чітко можна сказати, що це його вибір", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні парламент Криму призначив референдум про входження до Росії на 16 березня. В бюлетенях будуть запропоновані два питання: "Ви за входження АРК як суб'єкта складу РФ? Друге питання: Ви за відновлення Конституції Криму 1992 року і збереження Криму як складової частини України?"

Зараз ви читаєте новину «Кримський референдум принесе Україні нові проблеми - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі