понеділок, 31 травня 2010 16:53

Кримський парламент зробив крок до здачі Росії півострова

Кримський парламент зробив крок до здачі Росії півострова

Ухвалення Кримським парламентом постанови про використання російської мови як регіональної є вислужуванням перед Росією та ще одним кроком до здачі їй півострова.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції БЮТ Юрій Прокопчук.

"Це не просто здача українських інтересів, а потурання Конституції, нівелювання самої Європейської хартії про мови. Це абсолютно антиукраїнські та антидержавні дії. Те, що зробив Кримський парламент, є продовженням політики Януковича вислужування перед Російською Федерацією та крок до повної здачі їй півострова", - зазначив політик.

На думку Прокопчука, таке рішення абсолютно не відповідає Європейській хартії про мови.

"Відбулася підміна Європейської хартії про мови та абсолютно всіх нормативно-правових актів, в тому числі й міжнародних. У хартії йдеться про підтримку виключно мов, які зникають і тільки. У нас російська не вимирає. Захисту в Криму потребує сьогодні українська. Таке рішення є черговою спробою посварити українців та росіян, розпалити міжнаціональну ворожнечу", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Кримський парламент зробив крок до здачі Росії півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі