четвер, 15 травня 2014 14:41

Кримських татар попереджають про можливі арешти

Кримських татар попереджають про можливі арешти
Фото: studentscapital.org

"Ударівець", колишній представник президента в Криму Сергій Куніцин вважає, що кримчани не будуть масово залишати свої домівки.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Але вже сьогодні ми бачимо обурення з приводу того, що відбувається. Ейфорія проходить. Минуло два місяці, а бажаного покращення не наступає. Тому є певне протверезіння", - зауважив він.

Куніцин нагадав, що в Крим на травневі свята не було масового походу туристів.

"У Крим в середньому приїжджали шість мільйонів туристів. Із них - 65 % українці. Росія навіть за великим бажанням не купить стільки путівок. Вони намагаються бюджетникам виділити пільгові профспілкові путівки, але так можна заповнити хіба що санаторії. А половина Криму жили за рахунок неорганізованих туристів. Вони зараз туди не їдуть. Там зараз ввели податок на сдачу житла. Якщо ти цим займаєшся, то маєш платити 30 рублів за квадратний метр. Це теж б'є по кишенях", - розказав "ударівець".

Куніцин наголосив, що нині в Криму - масовий розгул рекету.

"Наприклад, у мого сина два місяці тому конфіскували машину лише за те, що він Куніцин. Не повернули її. Це зробила самооборона. Зараз катаються на ній по Сімферополю, не переховують. Це не поодинокий приклад, коли приїжджають бізнесмени відправляти авто в Україну, у них конфіскують цілі товарні склади. Отакий відвертий бандитизм", - зазначив політик.

Він також називає складною ситуацію із кримськими татарами. На думку нардепа, Росія зараз провокує їх, забороняючи їхньому лідеру Мустафі Джемільову в'їзд на півострів.

"Вчора прочитав, що там колонами йдуть автозаки. Це вони що, для кримських татар готують на 18 травня?", - поцікавився парламентар.

Зараз ви читаєте новину «Кримських татар попереджають про можливі арешти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі