субота, 03 травня 2014 12:49

Кримських мажоритарників маємо залишити в Раді — Попов

Кримських мажоритарників маємо залишити в Раді — Попов
Фото: www.kremenchug.ua

Кримських нардепів-мажоритарників не треба позбавляти мандатів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-голова Комітету виборців України Ігор Попов.

"Бо ми визнаємо Крим, як тимчасово окуповану територію. Там проживають два мільйони громадян із українськими паспортами. Ми не можемо й надалі з Києва обмежувати їхні права, в тому числі позбавляти представників у Верховній Раді. У законі про окупацію і так достатньо жорстко підійшли до вирішення питання — немає ніякого сподівання на втілення механізмів по поверненню Криму. Треба було наголошувати на тому, що ми завжди готові його прийняти — двері весь час відчинені", - зауважив він.

За словами експерта, саме кримські депутати в першу чергу повинні були лобіюватися питання не розривання стосунків із півостровом.

"Прикро, що ми їх не чули та не бачили під час конфлікту. Вадим Колесніченко відкрито підтримував дії Росії, склав мандат, а решта депутатів не мали офіційної позиції. Їх російська влада оголосила персонами нон-грата. Але сьогоднішні засоби комунікації дозволяли спілкуватися із виборцями. Цього не було. Вийшло, що київська влада реально забула про кримських громадян", - пояснив Попов.

Колишній очільник Комітету виборців зазначив, що влада мала б покласти відповідальність за координацію із Кримом на заступника глави Адміністрації Андрія Сенченка, який звідти родом та має там вплив.

Зараз ви читаєте новину «Кримських мажоритарників маємо залишити в Раді — Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі