понеділок, 18 січня 2021 10:55

Кримська платформа: готується масштабний саміт

Кримська платформа: готується масштабний саміт
Саміт запланований на серпень.

Саміт "Кримської платформи", у якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року. Про це повідомив заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква.

"Офіс президента працює разом із МЗС для підготовки відповідних запрошень світовим лідерам, відповідної концепції, програми саміту, організаційних моментів.

Ми не проводимо саміт заради саміту. Нам не потрібно відбути й знову забути цю тему. Тому після саміту має з'явитися, очевидно, декларація, а що ще важливіше – скоординований міжнародний інструментарій для деокупації Криму і захисту прав українців на півострові", – сказав Жовква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ прийняв позов проти Росії про окупацію Криму

Саміт буде пов'язаний з урочистостями з нагоди 30-річчя незалежності України. Президент Володимир Зеленський під час телефонних розмов з лідерами іноземних держав запрошує їх до участі в цих подіях.

"Сподіваємося на широку міжнародну присутність у ці 2 дні", – сказав заступник керівника ОП.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Кримська платформа: готується масштабний саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі