понеділок, 03 березня 2014 15:22

Крим стане чимось схожим на Калінінград — експерт

Крим стане чимось схожим на Калінінград — експерт
Фото: www.ukrtourism.com

На думку політолога Олега Соскіна президент РФ Володимир Путін, здійснивши анексію Криму, вже виконав для себе "програму мінімум".

Про це експерт сказав в коментарі Gazeta.ua

"Мінімум він вже виконав - здійснив анексію частини суверенної України: ввів війська, поставив своїх "ляльок". По суті взяв під контроль законодавчу і виконавчу владу, силові структури, які замінив своїми людьми. Власне керівники силових структур це агенти, чи офіцери спецслужб Росії. І ми вже знаходимося у стані війни з іноземною державою. Це мінімальне завдання вже зреалізоване", - сказав Соскін.

Він зауважив, що тепер головною метою Росії на території Криму буде проведення референдуму.

"Тепер йому треба провести референдум, відторгнути повністю Крим. Заявити, що там сформована Кримська республіка. А далі буде така ж ситуація як з Абхазією. Вона ж підписувала угоду про дружбу і співробітництво з Росією. Далі будуть видаватися російські паспорти. В Криму повністю буде базуватися російський флот. Це стане щось схожим на Калінінград", - зазначив політолог.

На думку Соскіна українській владі слід було терміново прийняти ряд рішень.

"Треба було б кілька рішень зробити: закрити кордон з Росією, розірвати негайно харківські угоди і денонсувати угоду про розташування Російського флоту в Україні. Це такі речі, які б зробили, абсолютно видимим окупацію", - зазначив він.

"Слід готувати ударну армію і готувати рішення про перезаснування України. Заявляти, що ми є спадкоємцями Української народної республіки і робити армію десь 100 тисяч, яка повинна повернути собі наші історичні землі — Брянську область, Курську область, Смоленську область. Військові операції треба перенести на територію Росії і всіляко сприяти тому, щоб російська федерація почала розвалюватися. Війни не уникнути. Рано чи пізно, але треба до неї готуватися. І треба вступати в НАТО", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Крим стане чимось схожим на Калінінград — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі