четвер, 10 жовтня 2024 09:51

Кремль здійснює 80% операцій впливу у світі - МЗС Чехії

Кремль здійснює 80% операцій впливу у світі - МЗС Чехії
Росія відповідальна за 80 відсотків операцій впливу у світі. Фото: скріншот

Російська Федерація відповідальна за 80% операцій впливу у світі.

Саме тому Заходу потрібно бути більш рішучим у своїй боротьбі, заявив голова Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський під час виступу на міжнародній конференції Resilient Europe.

"Росія зараз відповідає за 80 відсотків операцій впливу у світі. Це в чотири рази більше, ніж решта країн світу разом узятих. У боротьбі з впливом Кремля нам потрібно набагато більше рішучості, ніж ми мали до цього часу", - сказав він.

9 жовтня в Празі відбулася міжнародна конференція Resilient Europe, у якій взяли участь понад 250 учасників з 30 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти влучили у п'ятиповерхівку в Кривому Розі

За словами очільника МЗС Чехії, для цього потрібно посилити санкції, активізувати стратегічну комунікацію та активніше застосовувати вже існуючі правові заходи.

"Війна проти України та агресивна політика Кремля яскраво ілюструють необхідність ефективнішої протидії гібридним загрозам", - додав Ліпавський.

Головною темою Resilient Europe було іноземне втручання, вплив та іноземна дезінформація, які становлять зростаючу загрозу для безпеки Чехії та всієї Європи.

Північноатлантичний альянс у сучасних геополітичних умовах повертається до первинного завдання, заради якого створювався, - стримування та оборони від загрози зі Сходу, насамперед з боку Російської Федерації. Про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

Зараз ви читаєте новину «Кремль здійснює 80% операцій впливу у світі - МЗС Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі