субота, 23 лютого 2008 13:28

Кравчук вважає Україну не готовою визнати незалежність Косова

Леонід Кравчук, який був Президентом України в 1991-1994 роках, вважає Україну не готовою визнати незалежність Косова.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Інтер" 22 лютого.

"Україна сьогодні не готова або не може визнати незалежність Косова", - сказав він.

Також він зазначив, що Україна є проблемною країною з невирішеними національними питаннями, й у зв"язку з цим закликав враховувати національні інтереси України при ухваленні рішення щодо Косова.

Кравчук сказав, що з огляду на принцип територіальної цілісності, що визначає поводження держав, зберігає й зміцнює їх, Україна не готова визнати незалежність Косова.

Як повідомлялося, Ющенко доручив Міністерству закордонних справ провести консультації з Європейським Союзом, США й Росією для вироблення позиції України щодо проголошення незалежності Косова.

17 лютого Косово проголосило незалежність.

Уряд Сербії прийняв рішення не визнавати проголошення незалежності Косова.

У понеділок, 18 лютого, на екстреному засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку (США), скликаному з ініціативи Росії, пройшли дискусії із приводу одностороннього проголошення незалежності в Косові.

Раніше Україна виступала проти використання будь-якого рішення щодо статусу Косова як прецеденту при вирішенні інших регіональних конфліктів.

Україна готова підтримати ті рішення щодо визначення статусу Косова, яке прийме Рада Безпеки Організації Об"єднаних Націй, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук вважає Україну не готовою визнати незалежність Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі