середа, 22 серпня 2018 17:32

Кравчук вказав на помилки Порошенка

Кравчук вказав на помилки Порошенка
Леонід Кравчук переконаний, що бізнесмен завжди буде прирівнювати Україну до бізнесу. Фото: ukranews.com

Головна помилка президента Петра Порошенка полягає в тому, що на чолі держави він ставить "своїх" людей, а не ефективних управлінців.

Про це сказав перший президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю "Главкому".

"Центральна помилка його в тому, що він не має системи кадрової роботи. Ви подивіться, хто навколо нього. [Умовно кажучи, люди з "Рошену"]... Це основна помилка. Він не довіряє стороннім людям. Він дивиться на Україну, як на корпорацію. Мені одна людина сказала: "Ніколи бізнесмен не може говорити про честь". Я не кажу конкретно про Порошенка. Поки людина буде мислити категоріями бізнесу, вона буде Україну прирівнювати до бізнесу. А того, хто не буде погоджуватись з його рішеннями, - звільняти. Порошенко не тому поганий, що він бізнесмен. Але система управління державою має ґрунтуватись не на принципах бізнесу. Ну не може "Рошен" скрізь управляти. Це безглуздо просто.

Друга помилка – перебільшення своїх можливостей, недооцінка реальної ситуації. Наприклад, його заяви, що війну ми закінчимо дуже швидко. Це – ілюзія. Чи міг бути інший Порошенко? Ні. Він – оптиміст. Це добре. Він – емоційна людина, він володіє мовами. Але він виходить за межі реальних оцінок життя. Тому основні питання – бідність, корупція – не вирішені, а війна затягнулася. Яке б гостре питання ми не взяли, воно не вирішене", - констатував Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук попередив, що це можуть бути останні вибори

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук вказав на помилки Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі