середа, 02 вересня 2020 16:40

Кравчук сказав, хто може звільнити Фокіна з ТКГ

Кравчук сказав, хто може звільнити Фокіна з ТКГ
Кравчук сказав, що Зеленський може звільнити Фокіна з ТГК. Фото: Facebook.com/1leonidkravchuk

Голова Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук розповів, що тільки президент може звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави делегації.

"Фокін призначений на цю посаду указом президента. Я до цього призначення абсолютно ніякого відношення не маю. Я не пропонував і це питання не узгоджувалося безпосередньо зі мною. Нас двох (Кравчука і Фокіна, - Gazeta.ua ) запросили до Офісу президента і нам двом запропонували такі посади", - повідомив він в ефірі "Еспресо ТВ".

Кравчук надіється, що найближчим часом вирішать, чи виключати Фокіна з лав ТКГ.

"Сподіваюся, це відбудеться найближчим часом. Тут не може бути іншого рішення. Адже те, що Фокін публічно заявляє про Донбас, - це абсолютно російський наратив, який становить небезпеку для всієї країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокіна хочуть викликати в Раду

Перший президент України назвав заяву Фокіна його особистою думкою. Перед інтерв'ю він не радився та не обговорював це з делегацією.

"Чи має Фокін право говорити про свою власну позицію? Так, має. Але, якщо його позиція не відповідає, наприклад, прийнятому законові ВР, то він не може цю позицію оприлюднювати. Тому що він уже не просто Фокін, а заступник голови делегації, член делегації України у ТКГ".

Нещодавно Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки окупованим районам. Також він висловився про можливий компроміс із Росією, де Україна погоджується на загальну амністію на Донбасі, а РФ знімає вимогу про внесення особливого статусу в Конституцію. У ВР заявили, що це не відповідає українським національним інтересам.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук сказав, хто може звільнити Фокіна з ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі