понеділок, 09 квітня 2012 14:26

Кожем'якіна відрядили до Рима захищати Авакова і читати лист Тимошенко

Кожем'якіна відрядили до Рима захищати Авакова і читати лист Тимошенко
Андрій Кожем'якін буде присутній на судовому розгляді щодо екстрадиції Авакова. Фото: rudenko.kiev.ua

Лідер фракцію БЮТ-"Батьківщина" Андрій Кожем'якін поїде до Рим на засідання суду, де розглядатимуть питання про екстрадицію лідера харківської обласної організації ВО "батьківщина" Арсена Авакова.

Про це Кожем'якін сказав сьогодні під час погоджувальної ради, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Я особисто буду присутній на цьому суді. Таке завдання мені дала політрада партії. Я буду оголошувати заяву партії, яка направлена до італійського уряду. Також зачитаю листа, якого мені передала Юлія Тимошенко", - сказав політик.

За його словами, "Батьківщина" буде просити італійський уряд не здавати Авакова Україні.

Нагадаємо, 27 березня була підтверджена інформація про затримання Авакова в Італії. Генеральна прокуратура заявила, що готує пакет документів для його екстрадиції в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда при владі два роки вивчала Авакова під мікроскопом – Пашинський

У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його.

Генпрокуратура 29 березня повідомила, що судові органи Італії прийняли рішення про арешт Авакова на 40 діб.

Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, а також був оголошений в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Зараз ви читаєте новину «Кожем'якіна відрядили до Рима захищати Авакова і читати лист Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі