середа, 07 вересня 2022 11:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Космічна сума – скільки прямої шкоди Росія завдала Україні під час війни

Космічна сума – скільки прямої шкоди Росія завдала Україні під час війни
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, скільки прямої шкоди Росія завдала Україні за шість місяців війни. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Станом на вересень в Україні верифікували $326 млрд прямої шкоди від повномасштабного вторгнення Росії.

З цієї суми $105 млрд необхідні на відновлення зруйнованих об'єктів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Ради асоціації Євросоюзу та України, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення зруйнованих будинків від наслідків війни

"Спільно зі Світовим банком Міністерство розвитку громад і територій верифікувало завдану Росією шкоду на $326 млрд. Тобто це – пряма шкода, яку на сьогодні вже верифіковано, фізична шкода", – пояснив урядовець.

Шмигаль зазначив, що на швидке відновлення різних зруйнованих об'єктів необхідно $17 млрд, 3,4 млрд з яких Україна отримає вже цьогоріч, а решту – 2023 року.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ загинуло щонайменше 5718 мирних українців. Щонайменше 8199 українців отримали поранення, повідомило Управління Верховного комісара ООН із прав людини.

За підтвердженими даними, загинуло 2214 чоловіків, 1526 жінок, 186 хлопчиків та 151 дівчинка, тоді як стать 35 дітей та 1606 дорослих поки що не вдалося встановити. Серед 8199 поранених – 245 хлопчиків та 179 дівчаток, а також 211 дітей, стать яких поки що не вдалося встановити.

Зараз ви читаєте новину «Космічна сума – скільки прямої шкоди Росія завдала Україні під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі