пʼятниця, 11 січня 2013 10:25

Королевська всерйоз взялася контролювати заборгованість по зарплаті бюджетникам

Королевська всерйоз взялася контролювати заборгованість по зарплаті бюджетникам
Громадяни доповідатимуть Наталії Королевській, чи виплатили їм зарплати. Фото: liga.net

Міністерство соціальної політики вводить додатковий контроль за виплатою заборгованості по зарплаті в регіонах. Про це повідомила міністр Наталія Королевська.

Вона зазначила, що керівники центральних органів державної влади та місцевих адміністрацій охоче звітують, що заборгованість по зарплаті працівникам бюджетної сфери погашена. "Разом з тим, спілкуючись з людьми, я неодноразово отримувала абсолютно протилежну інформацію. Для посилення контролю, ми ввели додаткові рівні контролю за ситуацією", - сказала Королевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська погано стартувала на посаді міністра - експерт

Вона також повідомила, що звернулася до уряду з проханням доручити головам облдержадміністрацій розібратися з цією заборгованістю та надати інформацію міністерству щодо її погашення. Крім того, з 1 лютого вводиться контроль на підставі інформації урядового контактного центру.

"Ми починаємо тісну співпрацю з контактним центром, щоб жодне звернення щодо невиплати зарплати або соціальної допомоги не залишилося без реакції з боку влади", - заявила Королевська. За її словами, з 1 березня вводиться додатковий контроль за своєчасною виплатою зарплат і погашення заборгованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кличка вимагають, щоб Арбузов, Клименко та Королевська доповіли у парламенті

"Мова йде про громадський контроль, заснованому на нашій співпраці з громадськими об'єднаннями та організаціями. І якщо хтось із чиновників вважає, що може надати помилкову інформацію, приховувати її вводити в оману людей, він дуже швидко зрозуміє, що помиляється", - резюмувала міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр Микола Азаров доручив Королівської не допустити виникнення заборгованості по зарплаті перед працівниками бюджетної сфери. Він також доручив їй вести щотижневий моніторинг ситуації з виплатами соцдопомоги. У свою чергу, Н.Королевська заявила, що борги по зарплаті в Україні можуть бути повністю ліквідовані не раніше 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Королевська всерйоз взялася контролювати заборгованість по зарплаті бюджетникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі