середа, 19 грудня 2012 13:18

Корчинський про заяву Могильова: "Ця влада чесна, бо навіть не робить вигляд, що захищає громадян"

Корчинський про заяву Могильова: "Ця влада чесна, бо навіть не робить вигляд, що захищає громадян"
Дмитро Корчинський: Міліція давно є каральним органом. Фото: www.goldpages.com.ua

Міліція давно є каральним орагном в руках Адміністрації президента і влади загалом.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав громадський активіст Дмитро Корчинський.

Зазначимо, що глава Ради міністрів АРК Анатолій Могильов заявив, що міліція захищає інтереси громадян України та правлячої партії.

Корчинський підкреслив, що подібні заяви свідчать про це, що ця влада навчилася називати речі своїми іменами.

"Я дуже позитивно оцінюю цю заяву і вважаю, що теперішня влада відрізняється у кращий бік від попередньої тим, що вона не лицемірна. Її чиновники говорять те, що думають. Вони чесні і вони навіть не роблять вигляд, що збираються захищати українських громадян, чи законність. Вони захищають Партію регіонів і цього не приховують. І така чесність — це позитивна ознака", - підкреслив він.

Корчинський наголосив, що міліція давно стала каральним органом в руках влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція давно стала озброєним загоном Партії регіонів - Москаль

"Міліція насправді підконтрольна, вона є каральним органом в руках Адміністрації президента. І, ймовірно, в українській журналістиці потрібно уникати таких означень як "правоохоронні органи", "міліція" і називати також речі своїми іменами. Якщо вони це роблять, то й українська журналістика має казати так, як є і не вживати означень, які затемнюють суть справи, а говорити про "каральний орган", "репресивний апарат", - зауважив він.

Така ситуація, на його думку, існує вже давно, хоча раніше правоохоронці більше все ж працювали не на владу, а на себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов розуміє тільки фактичні, а не формальні вимоги влади - експерт

"Бували періоди, коли міліціонери погано контролювалися з боку центральної влади і працювали переважно на себе, на власне збагачення. Свого часу, ще в 90-х роках, вона витіснила зі своєї ніші рекет і перебрала на себе його функції, тобто, виграла класову війну. І безумовно, що основною метою діяльності міліції є визиск бізнесу і грабунок місцевого населення. Але в той же час вони є і каральним органом в руках вищого державного керівництва", - переконаний Корчинський.

Зараз ви читаєте новину «Корчинський про заяву Могильова: "Ця влада чесна, бо навіть не робить вигляд, що захищає громадян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі