пʼятниця, 01 жовтня 2010 10:25

Конституційний суд вбив "політреформу"

Конституційний суд вбив "політреформу"
Конституційний суд визнав неконституційним закон про внесення змін до Конституції.

Таке рішення оприлюднив його голова Анатолій Головін 1 жовтня.

"Конституційний суд виходить з того, що визнання неконституційним закону 2222 у зв"язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття означає поновлення дії попередньої редакції норм Конституції, які були змінені, доповнені і виключені законом 2222", - зазначається у рішенні суду.

"Закон 2222-4 визнаний неконституційним та втрачає чинність. Це рішення Конституційного суду України. Закон України наголошує, що рішення КС є невідкладним до виконання стосовно переведення юридично-правових актів до відповідності Конституції", - заявив у своєму виступі голова КСУ Анатолій Головін.

Він також зачитав відмінності між законопроектом стосовно якого суд давав свій висновок та законом, який врешті прийняла Верховна Рада.

"Їх під час розгляду справи у систематизованому вигляді передала суду Олена Лукаш. Зокрема у частині другій нової редакції виключені слова крім посад членів Кабміну", - підкреслив голова суду.

Він пояснив, що були порушення при процедурі прийняття закону.

"Конституційному суду слід було розглянути не тільки законопроект а й усі запропоновані поправки", - зауважив Головін.

Наголосив, що це обов"язкова частина процедури.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що виконає будь-яке рішення КСУ щодо політреформи 2004 року

"Я як Президент, Кабінет міністрів, Верховна Рада, - ми повинні виконати будь-яке рішення Конституційного суду. По-іншому не може бути у правовій державі ... Звичайно, ми повинні виконувати будь-яке рішення Конституційного суду ", - запевнив глава держави.

Нагадаємо, 23 вересня ц.р. Конституційний суд України завершив усні слухання у справі щодо конституційності закону від 8 грудня 2004 р. N 2222 "Про внесення змін до Конституції України" і приступив до закритої частини слухань.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд вбив "політреформу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі