вівторок, 24 червня 2014 12:21

Конфлікт на Донбасі схожий на війну в Абхазії - Саакашвілі про ризики України під час перемир'я з терористами

Конфлікт на Донбасі схожий на війну в Абхазії - Саакашвілі про ризики України під час перемир'я з терористами
Фото: www.gazeta.lviv.ua

Росія використовує угоду про перемир'я для того, щоби перегрупувати сили і захопити нові території.

Про це написав екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook.

Він також наголошує, що конфлікт у Донецьку і Луганську схожий як дві краплі води на війну в Абхазії 1992-1993 років.

Тодішній керівник грузинської держави Едуард Шеварднадзе підписав три угоди про перемир'я, і "щоразу Росія використовувала це для перегрупування сил і захоплення нових територій".

"Оголошуючи про перемир'я сьогодні, Путін, найімовірніше, ставить перед собою три завдання. Першочергове завдання – уникнути секторальних санкцій з боку Заходу, які були б неминучі, якби зараз не було досягнуто згоди. Друге – Путіну вдалося створити нові суб'єкти у вигляді бандитів з ДНР, що дозволить у майбутньому посилатися на конфлікт між Україною і ДНР, а не між Україною і Росією. І третє – спробувати знизити пильність українського уряду, таємно посилити бандитів для завдання вирішального удару і видворення українських військ з Донецька і Луганська", – пише Саакашвілі.

Політик також сподівається, що керівництво України має "достатньо досвіду, щоби проаналізувати всі можливі ризики і не дати Путіну здійснити план з подальшого розчленування і підриву держави".

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт на Донбасі схожий на війну в Абхазії - Саакашвілі про ризики України під час перемир'я з терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі