пʼятниця, 26 липня 2013 23:30

Конфедерація вільних профспілок "розбомбила" Трудовий кодекс Партії регіонів

Конфедерація вільних профспілок "розбомбила" Трудовий кодекс Партії регіонів
Фото: www.facebook.com

Новий проект Трудового кодексу, розроблений представниками Партії регіонів, нівелює роль профспілок та дозволяє збільшувати тривалість робочого тижня.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

Зокрема, він уточнив, що стаття 13 нового Трудового кодексу цілком нівелює роль профспілок.

"Зміст статті стимулює роботодавця до того, щоби на підприємстві не було профспілки. У ній сказано, що роботодавець регулює соціально-економічні відносини шляхом видання внутрішніх нормативних актів: наказів, розпоряджень тощо", - зазначив Волинець.

За його словами, згідно проекту, якщо на підприємстві немає колективної угоди і профспілки, то роботодавець ні з ким цього не погоджує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трудовий кодекс "регіоналів" передбачає звільнення за "довгий язик"

"Отже, як наслідок, він має право збільшити робочий тиждень з 5 до 6 днів, збільшує кількість робочих годин з 8 до 12 й таке інше", - спрогнозував представник профспілок.

Крім того, він наголосив на статті 39 проекту Трудового кодексу, яка передбачає, що робочий тиждень повинен мати 40 годин, і на статті 143, яка дозволяє неконтрольовано збільшувати кількість цих годин.

"В одній статті передбачено, що підсумковий час перепрацювання на рік становить 120 годин, а в іншій зазначено: якщо більш ніж 120 годин, то оплата здійснюватиметься в трикратному розмірі. Це запилює людям очі", - резюмував Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Конфедерація вільних профспілок "розбомбила" Трудовий кодекс Партії регіонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі