середа, 07 листопада 2012 15:27

"Комуняку на гілляку" у Вінниці не кричали, мітинг комуністів пройшов спокійно і за гроші
17

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

7 листопада о 10.00 у Вінниці розпочалась хода представників Комуністичної партії України. Йшли від скверу Козицького до арки біля входу в Центральний парк. Попереду їхала машина ДАІ, за нею — ансамбль духових інструментів, що грали патріотичні марші. Далі — активісти партійної організації та люди похилого віку з прапорцями із символікою партії та повітряними кульками. Потім їхав мікроавтобус, звідки періодично лунали пісні радянських часів, вітання з 95ю річницею Жовтневої революції та заклики на кшталт "Не дамо екстремістській партії "Свобода" керувати країною!", "Станемо на захист своїх прав і свобод!", "Повернемо країну народу!" та інші. Замикала колону молодь у червоних куртках і кепках, з прапорами Компартії у руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні 6 років Партія регіонів втратила понад півмільйона прихильників на Донбасі

Під час демонстрації утворився великий затор міського транспорту. Деякі маршрутки об'їжджали центр по вул. Свердлова. Перехожі перепитували одне в одного, що це за акція протесту.

"Сьогодні ж свято Октября. От комуняки і вийшли. Радіють, що стільки мандатів отримали у Раді. Тепер ще більше випросять у регіоналів за об'єднання. І хто тільки за них голосував? Брешуть на кожному кроці, а люди їм вірять. І "Свободи" не видно. Вони теж виходять, на противагу. А це, видно, вже не хочуть. У Раду пройшли, то чого надриватись", - сказав вінничанин Павло Мельник.

Біля прикрашеної стрічками та кульками арки розпочали мітинг. Лідер вінницьких комуністів Лідія Закусілова зазначила, що їй відрадно бачити стільки молоді на мітингу.

"Приємно також, що стільки вінничан віддали свої голоси за нашу партію. Що не купились за 50 гривень. А проголосували по совісті. Радянська влада показала за всі роки, що вона соціально орієнтована влада. Тому сьогодні велике свято. І ще акція протесту проти тих фальсифікацій, що робилися на виборах. Фашизм, на жаль, у нас відроджується. Адже у Верховну Раду пройшла неонацистська партія. І комуністам тепер буде дуже важко. Але у нас руки не опускаються, будемо виконувати обіцянки, які дали нашим виборцям", - наголосила вона.

Присутні вінничани згадували, що при радянській владі можна було безкоштовно полікуватись.

"Моїй мамі 4 рази робили операції, нічого не платили. А я віддав 15 тисяч цього року в хірургії", - зауважив Петро Поліщук з Літинського району.

Спікери мітингу вигукували гасла "Ні владі олігархів! Фашизм в Україну не пройде!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найдорожче купували голоси в 13-му окрузі — по 100 доларів"

"Теперішній склад Верховної Ради - пряма загроза національній безпеці. В 30-ті роки в Германії нацистська партія була профінансована нацистським капіталом. Зараз при підтримці певних бізнес-кланів пройшла неонацистська партія "Свобода". Це породження українського олігархічного капіталу, в тому числі присутніми у нас у Вінниці олігархами. Але за нас проголосувало в кілька разів більше, люди почали розуміти, що комуністична ідея — найкраща у світі. Ми обіцяємо, що не будуть підвищуватись ціни на газ і на хліб. Ви чули, як Президент і Прем'єр-міністр казали, що хліб не буде дорожчати? Чули? А тепер він піднявся в ціні. Що це таке? А це те, про що ми попереджали — хто продав свою душу за 50 гривень, той буде пожинати це все після виборів", - підсумувала Закусілова.

Після мітингу молодь здавала прапори, куртки та кепки. Натомість отримували 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Комуняку на гілляку" у Вінниці не кричали, мітинг комуністів пройшов спокійно і за гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі