понеділок, 19 січня 2009 12:07

Комуністи починають акції протесту проти Ющенка і закликають ПР приєднатися

Донецький обком КПУ ухвалив рішення про початок масових акцій протесту проти політики Президента України Віктора Ющенка. Про це говориться у відповідній заяві керівника донецьких комуністів, народного депутата Миколи Кравченка.

Як повідомляє прес-служба КПУ, зокрема, Кравченко відзначив: "Промисловість переживає занепад, порівнянний з початком 90-х років, під загрозою повної зупинки підприємства базових галузей української економіки - гірничо-металургійного комплексу, хімічної промисловості, будівництва, АПК. І основна частина цих підприємств знаходиться в Донецькій області".

За його словами, за цим всім стоїть Президент Ющенко. "Розв"язана ним "газова війна" з Росією веде до повного краху України як суверенної держави. І, як наслідок, без газу залишилися промислові підприємства нашого регіону, особливо хімічна промисловість. Перед загрозою залишитися без тепла стоять багатотисячні міста Донецької області, як це вже трапилося у Кіровському".

У зв"язку з цим донецькі комуністи ухвалили рішення про проведення масових акцій протесту з подальшим переходом їх в кампанію громадянської непокори. "Ми твердо маємо намір продовжувати їх до тих пір, поки не доб"ємося своєї головної мети - усунення Ющенка від влади шляхом імпічменту і порушення кримінальної справи за фактами нанесення матеріального збитку Україні", - сказав народний депутат.

При цьому Кравченко закликав всі партії приєднатися до акцій. Особливу увагу в цьому контексті комуністи приділяють Партії регіонів. "Прийшов час визначатися - від позиції Партії регіонів багато в чому залежатиме доля Донбасу", - відзначив він.

Нагадаємо, минулого тижня Рада прописала процедуру імпічменту Президента. Відповідний Закон про тимчасові слідчі комісії, спеціальній тимчасовій слідчій комісії і тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України N3250-д парламент прийняв в четвер. Документ врегулює повноваження народних депутатів за визначенням статусу, порядку створення і діяльності тимчасових органів Верховної Ради, - комісій, - для проведення розслідування під час процедури усунення Президента України з поста, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи починають акції протесту проти Ющенка і закликають ПР приєднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі