вівторок, 05 березня 2024 15:08

Комітет Ради підтримав заборону РПЦ в Україні

Комітет Ради підтримав заборону РПЦ в Україні
Тепер за законопроєкт має проголосувати Верховна Рада. Фото: ОП

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував до другого читання законопроєкт щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з Росією.

Йдеться про законопроєкт №8371, сказала заступниця голови комітету Євгенія Кравчук, передає "РБК-Україна".

Народний депутат Володимир В'ятрович у Facebook написав, що текст законопроєкту "став значно сильнішим порівняно з підтриманим за основу урядовим варіантом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала заборону московського патріархату в Україні

"Російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону", - вказав він.

Якщо закон приймуть, то РПЦ і афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно. Також спроститься перехід громад до Православної церкви України.

Торік Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, яким користуються представники РПЦ в Україні. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і методички голови РПЦ Кирила Гундяєва.

У квітні журналіст Михайло Ткач повідомив про російське громадянство у митрополита Онуфрія (Ореста Березовського) і ще низки служителів РПЦ в Україні.

СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Ради підтримав заборону РПЦ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі