середа, 20 серпня 2008 08:28

Колесников: Угода України з НАТО – це вже потенційний ризик

Колесников: Угода України з НАТО – це вже потенційний ризик
Для збереження суверенітету Україні потрібен нейтральний статус і зміцнення обороноздатності.

Про це заявив заступник голови Партії регіонів, глава Донецької обласної організації ПР, народний депутат України Борис Колесников учора на міні-брифінгу в Донецьку.

"У жодному разі не треба боятися Україні, що вона втратить суверенітет. Взагалі немає жодних передумов", - заявив Колесников.

З його слів, "потрібно зміцнювати обороноздатність країни, і для цього треба виділяти мільярди доларів, мають бути цільові проекти в галузі оборони".

Колесников зазначив, що "Україна, за великим рахунком, не випускає сьогодні лише винищувальної авіації, військово-вантажну вона випускає".

Тому, підкреслив народний депутат, гарантією збереження суверенітету для України є "нейтральний статус країни і її оборона на високому рівні".

На його думку, слід підвищити "зарплату офіцерам до європейського рівня, зарплату контрактників – до європейського рівня і створено щонайпотужніше озброєння".

Будь-яка угода для України, у тому числі і з НАТО, "це вже потенційний ризик - і там, і там нас можуть втягнути у війну, в якій ми взагалі не повинні брати участі", - підкреслив Колесников.

За матеріалами УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Колесников: Угода України з НАТО – це вже потенційний ризик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі