вівторок, 18 грудня 2012 07:54

Колесніченко: "Влада ініціює референдум, коли хоче мобілізувати людей, чи коли не розуміє, що робить"

Колесніченко: "Влада ініціює референдум, коли хоче мобілізувати людей, чи коли не розуміє, що робить"
Вадим Колесніченко. Фото: news2000.com.ua

Механізм референдуму треба запускати тільки "з розумом".

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко

Відповідаючи на запитання, чи підтримує Партія регіонів ідею проведення референдуму щодо вступу до Митного союзу, він наголосив:

"Референдум - це дуже гострий і небезпечний механізм та інструмент. Його запускати потрібно завжди з розумом. Інша справа, коли ми отримуємо народну ініціативу - збір трьох мільйонів підписів. Воля народу - незаперечна. Інша справа, коли референдум ініціює влада".

Колесніченко додав: "Влада може ініціювати референдум тільки в двох випадках: коли їй потрібна підтримка населення для мобілізації, або ж коли вона не розуміє, що вона робить, і референдум, по суті, може розколоти країну".

Говорячи про перспективи такого референдуму, "регіонал" наголосив, що українці занадто слабо проінформовані щодо векторів зовнішнього розвитку і ті люди, які підтримують зближення з Росією та Митний союз, водночас можуть висловлюватися і за Європейський союз.

"Якщо ми проводимо опитування, ми бачимо, що люди як би підтримують Митний союз, інша група - підтримує ЕвроАзЕС, третя група - просто відносини з Росією. Ще одна група Євросоюз. Але найсмішніше, що коли починаєш пошарово в питанні розбиратися: ті ж, хто підтримують Євросоюз, ті ж підтримують і Митний союз", - підкреслив парламентар.

 

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко: "Влада ініціює референдум, коли хоче мобілізувати людей, чи коли не розуміє, що робить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі