середа, 12 грудня 2012 09:24

Влада намагається грати якусь свою гру, шантажуючи і Європу і Росію одночасно — експерт

Влада намагається грати якусь свою гру, шантажуючи і Європу і Росію одночасно — експерт
Ігор Жданов сумнівається, що Україна може вступити у Митний союз. Фото: radiosvoboda.org

Заяви Віктора Януковича про можливе приєднання до деяких положень Митного союзу є елементом політичного блефу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Ігор Жданов.

Водночас, він зазначив, що позиція ЄС у питання інтеграції залишається кристально зрозумілою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євросоюз має скасувати візи для українців"

"Виконає Україна умови, які передбачені заявами і попередню резолюцію, - буде угода про асоціацію. Тобто, це вирішення проблем і вибіркового законодавства, і проведення нормальної реформи, за якої людина може сподіватися, що суд захистить її права, а не засудить цю людину на велику кількість років. Проблема досить зрозуміла: це і питання Тимошенко і Луценка, які не змогли взяти участь у виборах", - зауважив експерт.

"Українській владі просто сказали: це треба виконати, - додав політолог. - І якщо хоч щось з цього буде виконане, то будемо говорити про асоціацію".

Також, на думку Жданова, реальних передумов вступу до Митного союзу сьогодні немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиск на опозицію стає кордоном на шляху євроінтеграції України — Геращенко

"Щоб співпрацювати реально з Митним союзом, треба серйозно змінювати Конституцію і законодавство України. Оскільки вони не передбачають створення наддержавних органів. Вступ до МС передбачає передачу частини повноважень цьому союзу, тому для цього треба або змінити Конституцію, або проводити референдум. Це також і велика зміна законодавства митного. Є законодавство, яке ми змінили і вступили в ВТО. Не змінивши його, вступити до Митного союзу неможливо", - зауважив Жданов.

"Тому, скоріше всього, це (заяви Януковича — gazeta.ua) елемент такого політичного блефу. Щоб шантажувати і Європу, і Росію, а грати якусь свою гру, а не робити серйозні речі".

Зараз ви читаєте новину «Влада намагається грати якусь свою гру, шантажуючи і Європу і Росію одночасно — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі