четвер, 28 лютого 2019 10:39

Коболєву продовжили контракт із зарплатою в 2 млн

Коболєву продовжили контракт із зарплатою в 2 млн
Контракт із Коболєвим продовжили до 1 січня 2022 року. Фото: ua-energy.org

Наглядова рада Нафтогазу продовжила контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим із місячним окладом у розмірі 2,08 млн грн.

Про це повідомляє "Економічна правда", посилаючись на джерело у компанії.

"Нове законодавство дає Наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення по контрактах з менеджментом", - сказав співрозмовник.

Термін повноважень Коболєва продовжили на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

У листі голови наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зазначається, що Гройсман публічно наголошував на очікуваннях щодо "перегляду розміру винагороди Коболєва і що вона повинна бути ринковою".

"Комітет з призначень та винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку... Ми хотіли би звернути увагу на той факт, що голова правління Нафтогазу прийняв і виконує рішення про спрямування 100% доходів, які він отримає до кінця року на благодійність, а тому не матиме особистого зиску внаслідок прийняття будь-якого рішення", - йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд "вибачив" керівнику Нафтогазу 7 млрд

Андрій Коболєв більше 8 років працює у Нафтогазі. У березні 2014-го він прийшов на посаду голови компанії. 22 березня контракт, за яким Коболєв отримував 2 млн грн в місяць, мав закінчитися.

2017-го члени правління Нафтогаз отримали винагороду 127,7 млн грн. Коболєв отримав винагороду 47,1 млн грн. Фінансовий директор Сергій Коновець - 15,2 млн грн, перший заступник голови правління Сергій Перелома - 17 млн грн і член правління компанії Юрій Колбушкін - 14 млн грн.

Після критики таких премій Коболєв заявив, що всю зарплату за 2019 рік віддасть на благодійність.

Зараз ви читаєте новину «Коболєву продовжили контракт із зарплатою в 2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі