пʼятниця, 12 жовтня 2018 14:48

Кнопкодавам і прогульникам не сподобається: на Раду насуваються зміни

Кнопкодавам і прогульникам не сподобається: на Раду насуваються зміни
Тендер оголошений на 5,7 млн грн. Фото: ТСН

Управління справами Верховної Ради запустило процес ремонту зали пленарних засідань. Зокрема, планують замінити систему електронного голосування "Рада".

Відповідний тендер на 5,7 млн грн розмістили на сайт Prozorro. Він буде розіграний 30 жовтня.

Переможець тендеру до кінця року повинен буде розробити проектно-кошторисну документацію на ремонт сесійної зали.

Зокрема, на робочому місці нардепів має бути комп'ютер, модуль із кнопками для голосування, модуль безконтактного зчитування ID-картки, кольоровий сенсорний екран із можливістю голосування з нього та запису на виступ, мікрофон, гучномовець, пристрій для синхронного перекладу, модуль підзарядки мобільних пристроїв та електронна табличка з ПІБ нардепа.

Відеофіксація нардепів на робочому місці має зменшити кількість прогулів. Планують запустити синхронний переклад засідань на 8 мов, оновити телевізійний комплекс трансляцій засідань.

У плані робіт зазначена реконструкція меблів і встановлення нового інженерного устаткування. Зокрема, в окремих місцях планується замінити наповнювач та оббивку крісел, змінити самі крісла, зменшити або збільшити кількість робочих місць чи їхній розмір. Також має бути реконструйована трибуна, замінене крісло президента та килимове покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість яхт і ресторанів - тюрма: кнопкодавам написали жорсткий закон

У вересні лише 43% нардепів відвідали всі засідання парламенту. За даними письмової та електронної реєстрацій, 10 депутатів не були на жодному засіданні. Часто картки обранців голосують, при тому самі депутати відсутні в залі.

Зараз ви читаєте новину «Кнопкодавам і прогульникам не сподобається: на Раду насуваються зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі