середа, 21 листопада 2012 09:41

Ключові комітети повинні бути в руках більшості - політолог

Ключові комітети повинні бути в руках більшості - політолог
Віктор Небоженко. Фото: ukrinform.ua

Ключові комітети Верховної Ради України мають бути зосереджені в руках провладної більшості.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко.

"Я думаю, що це правильно, що влада бере на себе політичну відповідальність, як у вигляді свого Кабміну, свого президента, своєї більшості. Хтось нарешті повинен нести відповідальність за те, що діється з країною. Тому що ні "попереднікі", ні міфічний Путін, ні хитрий Захід...Тому більшість комітетів, якими приймається рішення на підставі, яких діє Кабмін, природно повинно бути в руках більшості", - повідомив Небоженко.

Крім того, на його думку, "такі комітети, як зі свободи слова, комітет з контролю за правоохоронними органами, комітет з бюджету, звичайно ж, бажано, віддавати опозиції, якщо ми говоримо про демократичний вектор розвитку України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Закон про мови у дитсадках суперечить Конституції України

"Ті, хто зараз в якості опозиції прийшли до влади, крім нових політичних сил, вони вже були присутні в попередньому сценарії політичного розвитку, і щось ми не бачили, що б вони контролювали владу. Вони були у всіх комітетах, але це не допомогло контролювати владу. Тому краще владу віддати сьогоднішньої політичній силі, нехай несе політичну відповідальність. Крім того, у нас президентська республіка, все хороше і погане лягає на імідж президента", - додав він.

Експерт вважає, що опозиція повинна повести себе гідно і наслідувати приклад Народної Ради. "Влада бере ключові комітети, а периферійні залишить опозиції, але опозиція не повинна "істеричити", а має діяти так, як свого часу була організована Народна Рада Чорновола, яка не дбала про якісь комітети. Вони просто виявилися сильнішими, ніж знаменита "більшість 236", - резюмував Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про референдум – запущений механізм державного перевороту – Парубій

Нагадаємо, голова фракції Партії регіонів (ПР) Олександр Єфремов заявив, що в новому скликанні Верховної Ради депутати, що представляють цю політичну силу, повинні очолювати ключові комітети.

Партії "Батьківщина", УДАР та "Свобода" в новому скликанні Ради претендують на керівництво 11 комітетів, а також спеціальну контрольну комісію з питань приватизації.

Зараз ви читаєте новину «Ключові комітети повинні бути в руках більшості - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі