понеділок, 01 липня 2019 14:01

Клімкін пішов у "політичну відпустку"

Клімкін пішов у "політичну відпустку"
Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді і йде у "політичну відпустку".

"Незалежно від того, яке рішення і коли ухвалить Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а в політичну відпустку. Оскільки у півсили працювати не можу і саме зараз прийшов час будувати справжню політичну команду", - сказав Клімкін у відеозверненні, що опублікував у Facebook.

Також наголосив, що Україна не потрапила у російську пастку в ситуації із вимогами Росії щодо звільнення захоплених українських моряків.

"Ми всі говоримо одним голосом і вимагаємо в Росії негайного і безумовного звільнення всіх наших моряків, політичних в'язнів, всіх заручників. Але одночасно розуміємо, яку пастку нам намагалася підлаштувати Росія, зганьбити наших моряків, судити їх за російськими законами, фундаментально послабити нашу позицію щодо окупованого Криму, фундаментально послабити нашу позицію щодо судових позовів, за якими Росія муситиме заплатити мільярди", - сказав міністр.

Комітет Верховної ради у закордонних справах планує 9 липня розглянути питання про звільнення Клімкіна і призначення міністром Вадима Пристайка.

Днями президент Володимир Зеленський дорікнув ВР за те, що вона досі не звільнила Клімкіна, навіть після того, як він запропонував кандидатуру Пристайка. За його словами, це призвело до того, що він дізнається інформацію про міжнародні кроки "з інтернету".

Зараз ви читаєте новину «Клімкін пішов у "політичну відпустку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі