четвер, 24 січня 2013 23:31

Кличко розуміє, що посада мера Києва може бути іграшковою - експерт

Кличко розуміє, що посада мера Києва може бути іграшковою - експерт
Сергій Таран Фото: lenta-ua.net

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко може бути висунутий єдиним кандидатом від опозиції на вибори мера Києва. Так вважає голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран. Про це він сьогодні сказав на прес-конференції.

"Але для Кличка важливий інший вибір. Кличко розуміє, що посада мера Києва може бути іграшковою. Тому що основна влада буде зосереджена на посаді голови КМДА. Але відповідальність буде виглядати так, ніби вона повністю покладена на мера. Тому для Кличка вибір не в тому, переможе він чи ні, чи варто йти, чи ні. А в тому, чи заслуговує ця посада,щоб відходити від парламентської діяльності. Інтрига щодо Кличка буде у тому, наскільки важливою буде посада мера в тій структурі вертикалі влади, яка існує зараз. Тому якщо б, наприклад, уявити, що посада мера для Кличка була стартовою для походу на посаду президента, то у влади є завжди можливість ухвалити новий закон про столицю у ВР, де звести посаду мера до мінімуму, і покласти на нього будь-яку відповідальність за те, що відбудеться у місті Києві. Тому саме розмірковування - наскільки буде можливим впливати на ситуацію в країні на посаді мера - це основне питання", - зазначив експерт.

За його словами, Кличка не буде цікавити посада, яка мало що значитиме.

"У нас посада мера навіть у цій нинішній системі влади була іграшковою, тому що Черновецький зник - ніхто і не помітив. Тому, я думаю, для Кличка не буде цікавим йти на ту посаду, яка мало що значить. Мені здається, якщо говорити про висунення на посаду мера, то можуть бути досить цікаві варіанти – зокрема, висунення людей зі зовсім інших середовищ. Це теж дуже важливо. Про свої амбіції достатньо довго заявляє Порошенко. Про це говорять. Якщо його висунуть на посаду мера, я думаю, він не відмовиться. Якщо Порошенко погодиться публічно заявити про причетність до опозиційних сил, - наприклад, одразу увійти до фракції якоїсь опозиційної сили - то це впринципі теоретично можливий сценарій", - додав Таран.

Зараз ви читаєте новину «Кличко розуміє, що посада мера Києва може бути іграшковою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі