понеділок, 01 квітня 2013 14:05

Кличко шукає оптимальний варіант участі в акціях опозиції - експерт

Кличко шукає оптимальний варіант участі в акціях опозиції - експерт
Володимир Фесенко. Фото: most-dnepr.info

Віталій Кличко шукатиме оптимальний варіанту участі в акціях протесту опозиції, бо повністю дистанціюватися від них він не може.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, говорячи про відсутність лідера УДАРу Віталія Кличка на акціях опозиції "Вставай, Україно!".

Зазначимо, що по регіонам України відбулося вже 6 мітингів опозиційних сил. Однак лише в одній з них участь брав і Кличко. Під час проведення перших трьох акцій він був за кордоном у відрядження, а під час останніх свою відсутність пояснював хворобою.

"Відповідь на те, що це: свідоме дистанціювання від акції, чи дійсно збіг обставин, як на мене, пояснюється дуже просто. Адже фактично, акція була ініційована "Батьківщиною" і "Свободою". І Кличка вже не в перший раз поставили перед вибором: "Або ти приєднуєшся, або тебе будуть підозрювати, що ти дистанціюєшся від опозиції". Я думаю, що це був не дуже зручний вибір для Кличка", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери кланялись Бандері та ганяли рожевого зайця у Тернополі

Саме тому, вважає він, Кличко і не міг брати участь в акціях опозицій, оскільки перші мітинги проходили без узгодження з його графіком,а потім в це "втрутилася хвороба".

"Думаю, що скоріш за все, він (Кличко) шукатиме оптимальний варіант участі в цих протестах. Хоча навряд чи він братиме участь в усіх цих акціях", - наголосив експерт.

Фесенко додав: "Взагалі, ми точно не знаємо: хто як організовує ці всі заходи. За чутками, є внутрішня конкуренція щодо цього: десь організовує, бере на себе всю підготовку "Фронт Змін", а десь "Свобода". Чи буде брати на себе організацію окремих регіональних акцій УДАР — питання відкрите і відповіді на нього немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дозволив мітинг опозиції в Тернополі, проте заборонив блокувати роботу держорганів

"Зараз УДАР опинився у незручному становищі і вони шукають оптимальний формат участі в цих акціях. Адже, все ж таки, в УДАРі розуміють — це "не їхнє весілля". Але і зовсім відсторонитися Кличко не може, бо будуть звинувачення, підозри", - пояснив політолог.

На його думку, така опосередкована внутрішня конкуренція серед опозиційних сил просто неминуча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції опозиції смішні, а з наступної "вийде пшик" - Чечетов

"Опозиція і надалі буде знаходитися в межах такого протиріччя: з одного боку треба демонструвати єдність і вони змушені це будуть робити, а з іншого боку, так чи інакше буде змагання, внутрішні конкурентні стосунки: хто як організував, хто з якими гаслами виступає і т.д. І тому відносини внутрішньої конкуренції будуть присутні", - підсумував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Кличко шукає оптимальний варіант участі в акціях опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі