середа, 29 серпня 2012 13:56

"Ківалов — це просто ангел порівняно з Шаповалом" — Кармазін

"Ківалов — це просто ангел порівняно з Шаповалом" — Кармазін
Ніколи так брудно, як повів зараз себе голова ЦВК Шаповал, вибори не проводилися, наголошує Юрій Кармазін Фото: kherson.blox.ua

Центральна виборча комісія ніколи не працювала так брудно, як у цьому році. Про це на прес-конференції сказав народний депутат, лідер "Партії захисників Вітчизни" Юрій Кармазін.

"Влада, яка належить тільки одній людині, президенту Януковичу, винайшла шлях проведення виборів без народу і не допускати до виборів сотні людей", - наголосив він.

Кармазін розповів, що брав участь у всіх виборчих кампаніях, але бруднішої кампанії за цьогорічну ще не було.

"Ніколи так брудно, як повів зараз себе голова ЦВК Шаповал, вибори не проводилися. Колись приводили до прикладу Ківалова, як зразок невиконання закону. Я хочу сказати, що Ківалов — це просто ангел порівняно з Шаповалом. Шаповал додумався проводити вибори сам без народу, порушуючи закон", - зауважив нардеп.

За словами політика, закон України передбачає, що при реєстрації кандидатів у народні депутати помилки і неточності у їхніх даних можна виправляти і вони не є підставою для того, щоб не реєструвати людину. Водночас ЦВК поступала дуже вибірково у цьому питанні. Так, зокрема, за словами Кармазіна, кожна десята людина, яка подала свої документи до ЦВК і уплатила державну заставу, не була зареєстрована. Загалом ЦВК відмовила у реєстрації 443-ом особам.

"Людині за законом не можна відмовити у реєстрації чи потім зняти з неї що б вона не зробила. Ціна питання заключається тільки в одному — вибірковості у недопущення певних кандидатів чи певних політичних сил до виборів", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологію "клонування" застосували до 43 кандидатів - ОПОРА

Кармазін пояснив, що вибірковість полягає у тому, що окремих кандидатів було завчасно повідомлено про допущені в поданих ними на реєстрацію документах помилки, а інших - ні. Така вибірковість надавала можливість окремим кандидатам виправити помилки та пройти відповідну реєстрацію, а іншим, у зв'язку з цим, відмовити.

Зараз ви читаєте новину «"Ківалов — це просто ангел порівняно з Шаповалом" — Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі