понеділок, 17 березня 2014 22:19

Китай виступає за цілісність України

Китай виступає за цілісність України
Чжан Сіюнь Фото: zoda.gov.ua

Китайська Народна Республіка в зовнішній політиці дотримується принципу невтручання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

На зустрічі із заступником глави МЗС - керівником апарату Андрієм Олефіровим - посол Китаю в Україні Чжан Сіюнь в контексті обговорення питання про розгляд 15 березня Радою Безпеки ООН проекту резолюції щодо України повідомив, що "одним з базових постулатів зовнішньої політики Китаю є принцип невтручання".

Сторони також приділили особливу увагу пошуку дипломатичних шляхів врегулювання ситуації навколо Криму на основі збереження державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Посол висловив сподівання на подальшу активізацію позиції КНР щодо України. Також було підтверджено готовність української держави до врегулювання кризи шляхом діалогу з РФ за столом переговорів.

Нагадаємо, 15 березня Рада Безпеки ООН не ухвалила резолюцію щодо України з причини єдиного голосу, який висловився проти, - Росії. При голосуванні одна країна утрималася - Китай.

Зараз ви читаєте новину «Китай виступає за цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі