пʼятниця, 25 січня 2013 16:56

Кириленко: "Рибаку треба визначитися: він спікер Верховної Ради, чи суто Партії регіонів"

Кириленко: "Рибаку треба визначитися: він спікер Верховної Ради, чи суто Партії регіонів"
В'ячеслав Кириленко: Так чи інакше, владі доведеться відповідати за події у Харкові. Фото: podrobnosti.ua

Владі показує свою неготовність до відкритого діалогу, однак відповідальності за події у Харкові їм все рівно не уникнути.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат В'ячеслав Кириленко, коментуючи заяву спікера Володимира Рибака щодо того, що він проти скликання позачергової сесії парламенту, яке вимагає опозиція.

"Голова Верховної Ради має керуватися регламентом. А регламент говорить, що під конкретне питання 150 депутатів мають право ініціювати скликання позачергової сесії. 150 депутатів цю сесію ініціювали. Голова Верховної Ради має дати оголошення в офіційних виданнях та на сайті Верховної Ради. А те, що він може бути проти, чи його політична сила може бути проти, - це все нормально. Але тоді йому треба визначатися: чи він є спікером Партії регіонів, чи він голова Верховної Ради України", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада керується вигодами одного-двох днів, забуваючи про наслідки - експерт про позачергову сесію

Всі приводи не оголошувати позачергову сесію, які озвучують представники Партії регіонів, є надуманими, підкреслив нардеп. Тому, на переконання Кириленка, якщо Рибак діятиме згідно з регламентом, то оголосить сесію.

"Влада проти позачергової сесії, бо її ініціює опозиція. І опозиція скаже правду про, по суті, тортури, які застосовуються по відношенню до Тимошенко. Крім того, опозиція змусить відповідати за це керівників правоохоронних органів. А оскільки їм сказати у відповідь немає чого, то, звичайно, через політичні рішення керівництва Верховної Ради, забезпечуються те, що звіту прокуратури та міліції за свої дії у Харкові і не тільки, не буде", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Адміністрації президента дали команду блокувати позачергову сесію?

Однак, підкреслив нардеп, якщо цього звіту не буде на позачерговій сесії, він все рівно буде на черговій сесії.

"Дистанція між ними — аж якихось 5 робочих днів. Тому це зволікання тільки показує політичну неготовність влади до відкритої дискусії. Їм немає чого сказати, от вони і відтягують. Але відтягнути в принципі не можуть. Бо якщо йти за такою логікою, - то підписи не справжні, то сесія дорога, - то тоді треба парламент взагалі розпустити і ввести статтю в Конституції про панівну роль Партії регіонів. І тоді не треба ані парламенту, ані спікера, а треба тільки рішення політбюро", - зауважив Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко: "Рибаку треба визначитися: він спікер Верховної Ради, чи суто Партії регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі