середа, 18 січня 2012 11:55

Кінах упевнений: приватизації ГТС не буде

Кінах упевнений: приватизації ГТС не буде

Народний депутат від Партії регіонів, колишній прем'єр-міністр Анатолій Кінах переконаний - приватизації ГТС не буде.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Коментуючи інформацію про те, що разом із "трубою", Україна віддасть Росії також сховища та внутршні системи Обленерго, політик запевнив: "Такий сценарій абсолютно неприпустимий".

"Пункт перший - приватизації ГТС не буде. Пункт другий – не можна допустити природного монополіста "Газпром" до внутрішніх мереж, чого не допускає жодна держава, це руйнує національно-енергетичну безпеку. І безумовно, третє, – потрібно створити консорціум у варіанті участі трьох сторін", - наголосив Кінах, розповідаючи про подальший розвиток "газової" ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер хоче бути директором музею з українською ГТС - експерт

"Пункт четвертий – у разі створення тристороннього консорціуму, Росія має чітко дати забов'язання відмови від будівництва Південного потоку", - додав він.

Кінах наголосив, що Москві час зрозуміти, що Україна і Росія повинні бути двома рівноправними партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Холодна газова війна" стає все більш реалістичною - експерт

Водночас нардеп переконаний, що подавати на "Газпром" до Стокгольмського арбітражного суду ще зарано.

"Україна чітко сформувала позиції. Я впевнений, що треба зробити все, аби вирішити це питання у досудовому характері, бо Україна і Росія є дуже серйозними чинниками енергетичної безпеки Європи", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" переконаний: газ - це корупція, на яку "напускають туман" політики

Відповідаючи на запитання, хто перший може подати до суду - Україна чи РОсія, Кінах сказав: "Тут повинна бути стратегія. Я не хотів би зараз зазначати, хто із сторін буде подавати у Стокгольмський арбітраж. Я би поки ще не подавав, бо ще є шанси вирішити це в досудовому характері".

Зараз ви читаєте новину «Кінах упевнений: приватизації ГТС не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі