субота, 15 липня 2023 10:10

"Кожного дня гинуть люди": Данілов пояснив гострі висловлювання Зеленського щодо НАТО

"Кожного дня гинуть люди": Данілов пояснив гострі висловлювання Зеленського щодо НАТО
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував висловлювання президента Володимира Зеленського щодо саміту НАТО. Фото: gettyimages.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов пояснив роздратування українського президента Володимира Зеленського самітом НАТО у Вільнюсі, що проходив 11-12 липня.

За словами Данілова, президент представляв Україну й відстоював її інтереси. Про це секретар РНБО сказав в інтерв'ю Radio NV.

На думку Данілова, варто розуміти, що це висловлювання президента країни, "на території якої триває велика війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон розкритикував НАТО через нерішучість щодо України

"Президент представляє нашу країну і він відстоює інтереси насамперед нашої країни. Щодо ситуації, що комусь подобається, комусь ‒ не подобається. Ми перебуваємо у дуже складній ситуації сьогодні. У XXI столітті у центрі Європи відбувається війна понад 500 днів. Ми б точно розуміли, що з цим питанням треба якомога швидше закінчувати, щоб поставити крапку. Кожного дня гинуть люди. Не треба це сприймати, як якісь особисті виклики. Треба знаходити на складні питання відповіді", ‒ сказав Данілов.

Він також наголосив, що Україні нині потрібна військова допомога.

"У нас врешті за 300 з гаком років з'являється можливість стати незалежною, великою країною, країною з великої літери, але для цього потрібно докладати максимум зусиль", ‒ додав Данілов.

11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував неприйнятні формулювання у кулуарах саміту НАТО в Литві. Україна заслуговує на повагу, заявив він 11 липня. За словами Зеленського, невизначеність – це слабкість.

Зараз ви читаєте новину «"Кожного дня гинуть люди": Данілов пояснив гострі висловлювання Зеленського щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі