четвер, 10 травня 2007 13:23

Казахстан транспортуватиме всю нафту через Росію

Казахстан транспортуватиме всю нафту через Росію
Нафта та її транспортування стала головною темою переговорів Володимира Путіна і Нурсултана Назарбаєва в Астані. Казахстан вважає за можливе розширити Каспійський трубопровідний консорціум з 23 до 40 млн. тонн. Додаткові 17 млн. тонн "можуть піти на проект Бургнас-Александруполіс. Казахстан хоче брати участь в цьому проекті і він вдячний російській стороні за таку можливість", - сказав Назарбаєв.

"Казахстан абсолютно схиляється до того, щоб більша частина, якщо не вся (нафта), проходила саме по території Росії. Ми завжди про це говоримо", - відмітив Назарбаєв. - "Факти говорять про те, що за минулий рік ми транспортували 52,3 млн. тонн казахстанської нафти, з них 42 млн. тонн пішли через Росію - через Каспійський трубопровідний консорціум "Самара-Актау" і через Оренбург".

Росія і Казахстан домовилися, що розширення Каспійського трубопровідного консорціуму повинне йти паралельно будівництву нафтопроводу Бургас-Александруполіс, щоб встигнути до закінчення будівництва, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан транспортуватиме всю нафту через Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі