понеділок, 20 червня 2016 15:22

Канада переконана, що Росія готується до нової відкритої війни

Канада переконана, що Росія готується до нової відкритої війни
Фото: unian.ua

Експерти розвідувального управління Канади CSIS прийшли до висновку, що Росія готується до нової війни.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza. На 104 сторінках свого звіту канадські експерти проаналізували останні зміни у внутрішній і зовнішній політиці Росії.

Вони стверджують, що останнім часом Росія почала масштабне переозброєння своєї армії. І процес модернізації стосується частин зі звичайним озброєнням. Все це вказує на те, що країна готується до війни.

Автори звіту дійшли висновку, що позиція Путіна залишається непохитною, тому він буде і далі проводити експансивну політику, намагаючись розширити свій вплив за кордоном.

При цьому канадські експерти переконані, що відкриття нового фронту в гібридній війні, яку Росія розв'язала проти України в Криму і на Донбасі, малоймовірно.

Москва відкриє новий військовий фронт і не буде приховувати свою причетність або уникати відповідальності. Як це було у випадку з Україною.

В Європі закликають не протистояти агресивній Росії, а спробувати її задобрити.

Канада разом з союзниками збирається відправити до Східної Європи своїх солдатів заради стримування російської агресії. НАТО розвернуло наймасштабніші навчання в регіоні з часів закінчення Холодної війни.

Все це розкритикував міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, який заявив про неприпустимість "брязкання зброєю" перед Росією. Натомість він пропонує НАТО продовжують скорочувати озброєння і шукати діалогу з Москвою, щоб налагодити співпрацю.

Читайте також: Німеччина закликає поетапно відмовитись від санкцій проти Росії

У звіті CSIS йдеться, що Росія не захоче співпрацювати з Європою і Північною Америкою. Санкції, які діють проти Росії вже два роки, не вплинули на російську політику щодо Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Канада переконана, що Росія готується до нової відкритої війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі