пʼятниця, 21 січня 2022 18:35

Канада надасть Україні кредит у $120 млн

Канада надасть Україні кредит у $120 млн
Зеленський вже подякував канадському уряду за виділення кредиту. Фото: pixabay.com

Канада надасть Україні кредит у розмірі 120 млн канадських доларів.

Кошти виділять у зв'язку з триваючими спробами Росії дестабілізувати Україну, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Джастін Трюдо, повідомляє CTVNews.

"РФ прагне економічно дестабілізувати Україну. Цей кредит допоможе їй підтримати стійкість. Ми також вивчаємо інші варіанти надання фінансової підтримки", - сказав Трюдо.

Президент Володимир Зеленський уже відреагував на пропозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада направила у Чорне море фрегат "Монреаль"

"Вітаємо рішення Канади. Сильна Україна - запорука європейської безпеки. Канада ще раз демонструє справжню відданість духу особливого партнерства між двома країнами", - заявив Зеленський у Twitter.

Канада хоче продовжити військово-тренувальну місію в Україні. Канада вносить суттєвий внесок до діяльності НАТО, зокрема продовживши операцію REASSURANCE у Східній Європі та беручи регулярну участь у повітряних та морських патрульних операціях, а також розширивши підтримку Канадою України через операцію UNIFIER.

Трюдо також закликав главу оборонного відомства створити новий Центр передового досвіду НАТО з питань клімату та безпеки, аби "Канада та її союзники були готові реагувати на пов'язані із кліматом загрози та невідкладні ситуації".

Зараз ви читаєте новину «Канада надасть Україні кредит у $120 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі