четвер, 07 листопада 2013 22:52

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

Камери на виборах варто встановлювати лише на вимогу спостерігачів – експерт

Камери на виборах варто встановлювати лише на вимогу спостерігачів – експерт
Костянтин Матвієнко. Фото: ukrinform.ua

Експерт Корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко переконаний, що влада не визнає своєї поразки стосовно встановлених камер відеоспостереження на виборах. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Влада своєї поразки не визнає. Очевидно, якщо вона заявляє про те що немає необхідність в камерах, то вона готується до якихось неправильних дій в вході виборчого процесу", - наголосив він. Окрім того, він додав: "Думаю, що правильно би було встановлювати камери на вимогу спостерігачів. Якщо вони наполягають на повній відеофіксації всього процесу волевиявлення і встановлення результатів, то така фіксація має здійснюватись".

Нагадаємо, глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдала себе. Він зазначив, що матеріали відеоспостереження за виборами депутатів Верховної Ради в 2012 році були доступні для громадськості протягом року, але за рік до ЦВК було направлено всього 35 запитів на інформацію, записану камерами спостережень. Також він заявив, що на повторних виборах депутатів Ради в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223 камери спостереження не будуть використані, оскільки для їх використання немає законних підстав. На попередніх виборах вони використовувалися, оскільки парламентом було прийнято разовий спеціальний закон.

Зараз ви читаєте новину «Камери на виборах варто встановлювати лише на вимогу спостерігачів – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі