пʼятниця, 16 лютого 2007 19:25

Як Мартинюк поливав Ющенка у Луганську

Минулої п"ятниці голова Верховної Ради Олександр Мороз мав відвідати Луганщину. Однак захворів і потрапив до лікарні. Замість нього приїхав 56-річний Адам Мартинюк - перший заступник голови парламенту.

З керівництвом області зустрічається у будівлі Луганської обласної адміністрації. Присутні вітають його оплесками. Мартинюк говорить російською.

- Нарешті оранжевий туман поступово розсіюється і стихають розборки "любих друзів", - говорить з усмішкою.

Пропонує "омоскалити всі обласні адміністрації".

- Що таке "омоскалити", я зараз поясню, - каже. - Вашим губернатором був Геннадій Москаль, після чого він відправився у Крим і був там представником президента. Треба головам обласних адміністрацій дати такі ж повноваження, які були в Москаля в Автономній республіці. Щоб вони могли контролювати, як на місцях виконують закони і Конституцію.

Перший віце-спікер запевняє присутніх, що президент українцям не потрібен. Мовляв, така посада чужа для України.

- Собака гавкає, а караван іде, - таким прислів"ям Мартинюк характеризує протистояння голови держави та уряду під час прийняття закону про Кабмін та неузгодженість у питанні конституційної реформи.


Марина ЧУБЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Як Мартинюк поливав Ющенка у Луганську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі