неділя, 14 березня 2021 21:32

Як дочка Путіна заробляє на Covid-19 і що спільного у Криму та Північного Кіпру: 5 блогів тижня

Як дочка Путіна заробляє на Covid-19 і що спільного у Криму та Північного Кіпру: 5 блогів тижня
Крим приречений на довгі роки стати "сірою зоною", яка де-юре належатиме Україні, а де-факто – російським окупантам, вважає Микола Несенюк. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Центр протидії дезінформації розпочне діяльність з наступного тижня. Є одна важлива "дрібничка". В Україні досі немає чіткого розуміння, що таке дезінформація й усталеного підходу щодо неї. Протидіяти ворожим інформаційним впливам варто. Проте для цього потрібно мати відповідні ресурси, стратегію і компетенції. Інакше благі наміри приречені перетворитися на імітацію помпезної боротьби з вітряками, а сам Центр - на символічну структуру з гучною назвою, наголошує кандидат філософських наук Максим Кияк.

2. Володимиру Зеленському треба визнати, що у нього манія величі. Головний ресурс, який потрібен зараз президенту – це тренінги і консультації від союзників. Іноді Зеленському треба сходити зі сцени, сідати в зал і уважно слухати не соціологів, не Єрмака, а розумних людей з-за кордону. А потім міняти трупу – і на сцену. Але цього разу грати за Україну. Тільки віриться слабо, що у нього вийде, міркує політолог Віктор Бобиренко.

3. 1974 року війська Туреччини окупували північну частину незалежної держави Кіпр під приводом "защиты туркоязычных киприотов". Уже скоро як півстоліття на цій території проголошена "незалежна республіка", яку у світі не визнав ніхто окрім Туреччини. Те ж саме, як на мене, очікує на Крим. Бо Росія – це не Туреччина. Це набагато гірше. Тому Крим приречений на довгі роки, а історично назавжди, стати "сірою зоною", яка де-юре належатиме Україні, а де-факто – російським окупантам, вважає журналіст Микола Несенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія повертається до спадку СРСР. Її відносини з НАТО доведеться переглянути

4. Кремль веде агресивну компанію з просування своєї вакцини від Covid-19 на світові ринки. Хоча росіянам щеплень не вистачає. Російській владі на життя людей похилого віку наплювати. Менше пенсіонерів - нижче навантаження на Пенсійний фонд. А ось заробити на світовій біді для кремлівських – свята справа. Вакцину на міжнародні ринки активно просувають друзі і партнери молодшої дочки Путіна Катерини Тиханової, розповідає соціолог Ігор Ейдман.

5. Хвороби сприяють набору зайвих кілограмів. Якщо у вас не тільки з'явилася надмірна вага, але є втрата працездатності, погіршення самопочуття і специфічні ознаки захворювання - обов'язково потрібно звернутися до ендокринолога, гінеколога, невролога. Пройти необхідне обстеження, наголошує дієтологиня Світлана Фус.

Зараз ви читаєте новину «Як дочка Путіна заробляє на Covid-19 і що спільного у Криму та Північного Кіпру: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі