Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 11:14

Каддафі спробує мирно поговорити з опозицією

Каддафі спробує мирно поговорити з опозицією

Лівійський лідер Муаммар Каддафі практично повністю втратив контроль над східною частиною країни. Там повстанці вже сформували свій перехідний уряд, а також Національну раду - орган революційної влади, покликаний налагодити життя у цій частині країни.

Сьогодні супутниковий телеканал "Аль-Джамахірія", підконтрольний Каддафі, повідомив, що представники громадськості всіх районів Лівії вирішили перейти до національного діалогу. За задумом ініціаторів діалогу, "він повинен відновити спокій і безпеку в усіх лівійських містах, а також дозволить повернутися до нормального життя".

Крім того, ще одне завдання, яке він повинен виконати, - запобігання іноземного втручання у внутрішні справи Лівії та збереження досягнень країни в різних галузях. Телеканал Al-Jazeera повідомив, що Каддафі призначив шефа зовнішньої розвідки Бузіда Дурда для "ведення діалогу з лідерами східних районів країни".

Прихильникам Каддафі поки вдається частково контролювати західну частину Лівії, зокрема, столицю Тріполі, а також найбільший нафтовий центр - місто Сірт на Середземному морі. У Тріполі ситуацію контролюють африканські найманці, які, проте, не вирішуються заглиблюватися в житлові квартали.

Разом з тим, за деякими даними, прихильники опозиції змогли взяти під свій контроль розташований трохи на схід Тріполі третє за величиною місто країни Місрат, а також місто Аз-Завія в 30 кілометрах на захід від лівійської столиці. З цих пунктів повсталі розраховують організувати масований наступ на лівійську столицю.

Нагадаємо, США ведуть переговори з партнерами по НАТО щодо можливості "військового" вирішення питання повалення режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі спробує мирно поговорити з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути