пʼятниця, 18 березня 2011 15:11

Спецтема: Арабські революції

Каддафі припинив війну з опозицією

Автор: фото: Reuters
  Лівійська опозиція святкує ухвалення резолюції ООН про закриття повітряного простору
Лівійська опозиція святкує ухвалення резолюції ООН про закриття повітряного простору

Лівія оголосила про введення режиму припинення вогню у відношенні опозиціонерів.

Про це на прес-конференції в Тріполі сказав міністр закордонних справ країни Муса Куса.

Він також заявив, що уряд Лівії негайно відкриває канал переговорів з опозицією і бере під захист всіх іноземців, які знаходяться в країні та іноземні активи.

Глава МЗС Лівії зазначив, що введення заборони на польоти цивільної та військової авіації над Лівією негативно вплине на життя лівійського народу і не дозволить Лівії виконувати міжнародні контракти.

Міністр назвав "нерозумним" рішення світової спільноти використовувати силу проти урядових військ і оголосив, що уряд Лівії готове до діалогу з усіма силами, які зацікавлені у збереженні суверенітету і територіальної цілісності країни.

Чиновник також звернувся до міжнародного співтовариства із закликом направити до Лівії комісію з розслідування обставин, що призвели до збройних сутичок.

Раніше в інтерв'ю одному з популярних ЗМІ син лівійського лідера Саїф Аль-Іслам заявив, що повстання в країні придушене.

"Вони всі вже втекли. Мушу вам сказати, що на кордоні зібралися цілі натовпи, які хочуть перебратися до Єгипту. І ми разом з командуванням армії і всім народом вирішили: нехай йдуть ці зрадники", - додав він.

Сам же Каддафі заявляє, що проти нього воює Аль-Каїда. Він також не виключив об'єднання з терористами, у разі початку військової операції проти Лівії.

Між тим, напередодні Рада безпеки ООН ухвалила дуже жорстку резолюцію стосовно Лівії. Документом передбачалося створення безпілотної зони навколо країни, а також надання допомоги опозиції. При цьому про військову допомогу не йшлося.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі припинив війну з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі