пʼятниця, 20 червня 2014 00:54

Кабміну пропонують створити координаційну раду з переселення біженців

Кабміну пропонують створити координаційну раду з переселення біженців
Віктор Тимошенко. Фото: zik.com.ua

Депутатська група "Суверенна європейська Україна" вирішила звернутись до уряду з пропозицією створити координаційну раду, яка організує державну роботу з переселенцями з Донецької та Луганської областей, де триває АТО.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив народний депутат від цієї групи Віктор Тимошенко.

"Сьогодні на засіданні нашої групи ми прийняли рішення звернутися до уряду, щоб створити при прем'єр-міністрі координаційну раду, яка відпрацює механізм прийняття цих переселенців", - зазначив Тимошенко.

На думку політика, до цього органу мають увійти прем'єр-міністр, як глава цієї ради, міністр соцполітики, міністр транспорту, міністр фінансів, депутати та громадські діячі.

"Сьогодні цим питанням займаються тільки волонтери. Це велика біда. Люди поїхали (з Донбасу — ред.), але не знають куди і як. Тому ми повинні створити сьогодні цей координаційний центр. Через ЗМІ, листівки розповсюдити інформацію на Донбасі для людей, щоб вони знали, де їх чекають, і хто їх чекає", - наголосив нардеп.

За його словами, переселенці повинні спочатку прибувати у близькі до Донбасу населені пункти, наприклад, на Харківщині, а потім розподілятись у піонерські табори, будинки відпочинку тощо.

Зараз ви читаєте новину «Кабміну пропонують створити координаційну раду з переселення біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі