середа, 16 лютого 2011 16:00

Кабмін хоче посилити Податкову

Кабінет міністрів спрямував до Верховної Ради зміни до Податкового кодексу, яким посилюються повноваження Державної податкової адміністрації.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Зокрема, Кабмін пропонує застосовувати штрафні санкції за результатами перевірок у розмірах, передбачених законодавством, що діє на момент закінчення аудиту.

Крім того, в уряді пропонують розширити повноваження Державної податкової служби в питанні звернення до судів для примусового надання громадянами декларацій про доходи і майно, якщо фізична особа відмовляється добровільно це робити.

Так з 30 до 10 днів передбачається скоротити строк надання інформації суб'єктом на запит Державної податкової служби.

Крім того уряд ініціює повернення ПДВ на консультаційні, юридичні, аудиторські й бухгалтерські послуги, оскільки їх виведення з оподатковування "призводить до втрат бюджету".

Разом з тим, Кабмін пропонує ліквідувати колізію у застосуванні пільги з податку на прибуток.

"Пільги почали діяти з 1 січня, тоді як розділ з податку на прибуток набуде чинності тільки з 1 квітня. Через це бюджет може недоодержати податку на прибуток на 600 мільйонів гривень", - зазначає видання.

У свою чергу, "бютівець" Костянтин Бондарєв виступає за ліквідацію ПДВ.

"Однак держава ніколи на це не піде, оскільки за допомогою цього податку можна маніпулювати бізнесом", - зазначив він.

Як повідомив голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік усі зміни будуть ухвалені до кінця поточної сесії.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін хоче посилити Податкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі